Ο Γιούνκερ απαιτεί τη συγγνώμη του Μπερλουσκόνι

Ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κάλεσε τον Ιταλό πρώην πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι «να ζητήσει αμέσως συγγνώμη από τους Γερμανούς» για…

τις δηλώσεις του περασμένου Σαββάτου.

Παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο της «Φόρτσα Ιτάλια» για τις ευρωεκλογές, πριν από δυο ημέρες, ο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι «σύμφωνα με τους Γερμανούς τα στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν υπήρξαν ποτέ», προσθέτοντας ότι «οι Ιταλοί δεν πρέπει να ψηφίσουν την κεντροαριστερά, διότι ο υποψήφιός της για την Κομισιόν, ο Μάρτιν Σούλτς δεν αγαπά ούτε τον ίδιο, αλλά ούτε και τον ιταλικό λαό». Οι δηλώσεις του Μπερλουσκόνι μου προκαλούν αποστροφή. Του ζητώ να τις αποσύρει αμέσως και να ζητήσει συγγνώμη από όσους επέζησαν του Ολοκαυτώματος και από τους πολίτες της Γερμανίας», τόνισε ο Γιούνκερ. Υπάρχουν θέματα με τα οποία δεν μπορούμε να αστειευόμαστε. Κύριε Μπερλουσκόνι, το Ολοκαύτωμα δεν είναι μια υπόθεση με την οποία μπορούμε να γελάμε», συμπλήρωσε ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Παράλληλα, οι δηλώσεις του Μπερλουσκόνι προκάλεσαν και την οργισμένη αντίδραση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στελέχη του οποίου τις χαρακτήρισαν «ύβρη για ολόκληρο τον γερμανικό λαό», όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το 2003, ο Μπερλουσκόνι είχε «συμβουλέψει» τον γερμανό σοσιαλδημοκράτη Μάρτιν Σουλτς (σημερινό υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) «να παίξει σε κινηματογραφικό έργο τον ρόλο του διοικητή ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης», προκαλώντας και πάλι σάλο στο Ευρωκοινοβούλιο.

Via

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :